EL9NOU.CAT fa ús de 'cookies' per facilitar la vostra navegació. Si seguiu navegant entendrem que ho accepteu    més informació    ACCEPTO

Esfosa sanciona set membres del comitè d’empresa amb sis mesos sense feina i sou

Esfosa sanciona set membres del comitè d’empresa amb sis mesos sense feina i sou..
última actualització: 03-06-2016 (19:10)

Dolors Altarriba
Dos mesos després de la vaga hi ha hagut tres reunions sense cap acord. El comitè ha anunciat una querella contra Esfosa, recorrerà la sanció i acamparan davant l’empresa

Fa dos mesos, el 29 i 30 de març passats, una vaga dels treballadors que reclamaven millores en la seguretat laboral, rotació dels llocs de treball per evitar malalties i cobrar més per les hores extres dels dies festius va fer aturar la producció de l’escorxador Esfosa durant dos dies. Des d’aleshores i a petició de l’empresa, s’han fet tres reunions sota el paraigua de la mediació del Tribunal Laboral però no s’ha arribat a cap acord. Segons el comitè d’empresa, “van posar sempre sobre la taula l’expedient sancionador i no es pot negociar amb amenaces”. Per l’empresa, “la conclusió va ser infructuosa”. En aquestes reunions no es va parlar explícitament de la vaga. Ara hi ha prevista una nova reunió la setmana que ve, probablement dilluns. Totes dues parts diuen que mantenen vigent la negociació i que volen dialogar.
Ara bé, l’empresa va decidir dilluns sancionar els membres del comitè d’empresa amb sis mesos sense feina i sou “descartant la sanció màxima”, que és l’acomiadament. Consideren que la vaga va ser “irregular”. El comitè ho nega i assegura que es va avisar amb 10 dies d’antelació (la norma són 5). L’empresa, però, creu que no es va complir el procediment perquè no es va comunicar que el mateix comitè era ja el comitè de vaga i hi ha interpretacions diverses sobre els passos que es van fer.
El comitè d’empresa ha decidit tirar endavant un recurs a la sanció, que creuen que “no pot decidir l’empresa sola, sinó un jutge”, i alhora presentar una querella contra l’empresa per aquest expedient. Dissabte, hi ha una assemblea de treballadors i “allà es decidiran quines accions es fan”. El comitè, però, pel seu compte, ha optat per començar dilluns una acampada davant l’empresa “i hi estarem fins que se solucioni el problema”. D’altra banda, s’obrirà una caixa de resistència per cobrir “les necessitats dels sancionats però també per ajudar els treballadors de les falses cooperatives”.
En aquest moment, a Esfosa es treballen menys hores de les nou habituals segons el conveni perquè “hi ha una reducció per l’estacionalitat de la demanda” i també perquè Especialitats Vic Carn va deixar de ser soci i de portar-hi porcs fa un mes.
“Seguirem lluitant i donem tot el suport als treballadors de les ‘falses cooperatives”
Els set membres del comitè d’empresa que han estat expedientats i el seu advocat –segon per l’esquerra– van explicar en roda de premsa que “continuarem lluitant” i “donem suport als treballadors d’altres empreses que estan com a falsos autònoms en cooperatives que no ho són”. Segons van explicar, “sabent que nosaltres estem millor que ells a Esfosa, s’ha de continuar lluitant perquè no es mantingui el semiesclavatge”. Al comitè hi ha nou membres. Els set expedientats són sis persones del sindicat COS i una de CCOO. El d’UGT no està expedientat perquè no va donar suport a la vaga i hi ha una altra persona, de la COS, que ha plegat de l’empresa “i ara tenim una vacant buida al comitè”.


ofertes el club

el9fmel9fm
el9fm



PUBLICITAT
   
 
   
 
   

el9alacarta
Taradell
Des del campanar
19-04-2016
Màrius Serra, Montse Armengou, Andreu Mas i Jofre Montoto
7 dies
15-04-2016
Capítol 113
La 7mana Catalunya Central
15-04-2016
 [+] programes

fotogaleria








dvd

senseboira
Amb la col.laboració de:
generalitat
PREMSA D´OSONA, SACTLtarifessubscripcionspublicacions oficialscontacteu-nosavís legal